قالبسازی

درباره قالبسازی بیشتر بدانیم

درباره قالب سازی بیشتر بدانیم

قالبسازی جزء اولین مرحله تولید هر محصولی محسوب می شود به همین خاطر ما در این مقاله قصد داریم شما را با قالب سازی و انواع آن آشنا کنیم.

زمان مطالعه: کم تر از 7 دقیقه

درباره قالبسازی بیشتر بدانیم

قالبسازی جزء اولین مرحله تولید یک محصول محسوب می شود. در گذشته از چوب و سنگ برای تولید قالب استفاده می کردند اما با پیشرفت تکنولوژی از انواع مواد فلزی ، پلاستیکی ، الاستومرها، پلیمرهای گرمانرم و گرما سخت و شیشه و… هم قالب تولید می شود. به طور کلی قالب را می توان ابزار شکل هر نوع محصولی تعریف کرد. به صورتی که محصول به شکل دلخواه موردنظر دربیاید. به همین دلیل است که قالبسازی اولین مرحله برای تولید هر محصولی محسوب می شود.

معرفی انواع قالب سازی

روش های گوناگونی برای ساخت قالب وجود دارد که نوع قالب با در نظرگیری قطعه نهایی و ویژگی های مورد انتظار آن قطعه متفاوت می باشد.
انواع قالب عبارتند از:
1- قالب‌های ریخته‌گری
2- قالب‌های تزریق پلاستیک
3- قالب‌های آهنگری
4- قالب‌های پرس

6

تمامی قطعاتی که با استفاده از روش ریخته گری تولید می شوند به تهیه قالب احتیاج دارند. ولی با توجه به جنس و ویژگی های ریخته گری روش ریخته گری متفاوت خواهد شد و اینگونه نوع قالب مشخص می گردد.
قالب های ریخته گری هم شامل انواع قالب‌های دایکاست (High pressure)، قالب‌های ریژه (low pressure) و قالب‌های ماسه‌ای (sand) می باشند که هرکدام کاربرد مختص به خود را دارند.
نام و روش کار قالب‌ها به نوع مواد مصرفی و نوع شکل دهی آنها بستگی دارد و متناسب با آن ها تغییر می‌کند که به شرح زیر می باشد:
قالب ‌ها براساس مواد محصول: قالب‌های پلاستیک – فلزی – سیمانی – گلی – گچی – ازبست – شیشه – کاغذ – پلیمر – سرامیک – چوب – پارچه – فوم – سنگ – مواد خوراکی و …
قالب ‌ها براساس شکل دهی و شیوه کار روی محصول: قالب‌های پرسی – تزریقی – فشاری – درون گرمایی درون سرمایی – برشی – فرم دهی – خم کاری – اکسترود – لرزشی – فشار هیدرولیک – فشار باد – فشار اب – سایشی و…
قالب ‌ها براساس جنس قالب: قالب‌های فلزی – چوبی – پلیمری – ازبستی -سیمانی – گچی -گلی – پارچه – سنگ و لاستیکی و …

معرفی انواع شاخه های صنعت قالب سازی

صنعت قالبسازی به شاخه های مختلف زیر تقسیم بندی می شود:

۱- قالب سازی فلزی (سنبه ماتریس)
۲- قالب سازی پلاستیک
۳- قالب سازی لاستیک
۴- قالب سازی دایکست (تزریق آلومینیوم و سرب)
۵- قالب سازی دایکست (تزریق برنج و فولاد)
۶- قالب سازی فورج (گرم و سرد)
۷- قالب سازی ریژه (تزریق دستی آلومینیوم و سرب)
۸- قالب سازی اکستروژن (شلنگ ها و لوله های پلی اتیلن و مقاطع آلومینیومی)
۹- قالب سازی سانتریفیوژ (گریز از مرکز)

در واقع صنعت قالبسازی به تولید یک قالب (هر قالب با هر جنس و روش تولیدی) در اقتصاد یک کشور می گویند که قابلیت درآمدزایی برای افرادی که آن را راه اندازی کرده اند نیز داشته باشد.

شرکت قالبسازی پارسا با بیش از دو دهه تجربه در عرصه صنعت قالبسازی، انواع روش های قالب سازی را به کار گرفته تا بتواند قالبی متناسب با نیاز و سلیقه شما مشتریان گرامی را تولید و به بازارها عرضه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.